Loading...
×
Mediji
Slike iz igre
Umjetnički radovi
Videozapisi
×
×
Više igara

Goalunited

U igri Goalunited koja je nagrađivana igra iz nogometnog menadžmenta, odgovorni ste za upravljanje svojim vlastitim fudbalskim klubom. Trenirajte svoje igrače, upravljajte svojom listom igrača i osoblja, te izgradite svoj stadion. Vodite svoj klub sa taktičkim finesama, malo sreće i strpljenja i možete postati najbolji!

Miramagia

Postanite čarobnjak/čarobnica, Druid ili šaman! Gajite mistične biljke i trave u svom seoskom dvorištu uz pomoć moćnih čarolija. Postanite članom aktivne zajednice, odgajajte svog zmaja i razvijte svoje selo kao najljepše i najuspješnije mjesto u Miramagiji!

Rail Nation

Izgradite svoje željezničko carstvo! Kao osnivač željezničke kompanije, mali uspavani gradić možete pretvoriti u živopisnu metropolu. Udružite se sa drugim igračima, proširite svoju mrežu željeznica i postanite najuticajniji bogati industrijalac kroz šest uzbudljivih era. Igrajte Rail Nation sada!

Travian

Travian je nagrađivana međunarodna strateška igra. Počnite kao gazda malog sela, uspostavite više sela, vodite ratove ili trgujte sa svojim komšijama u miru. Izborite se da dođete do vrha uz svoje saveznike.

O nama

Kompanija Travian Games GmbH je jedan od vodećih ponuđača igrica na internetu širom svijeta. Širom svijeta Kompanija svojim klijentima nudi razne komplikovane igre, sa velikom dubinom, osiguravajući dugotrajnu zabavu za sve korisnike. Motivirani tim od 200 zaposlenih razvija i na tržište izbacuje internet zabavu za klijente svih dobi. Sve igre mogu igrati milioni korisnika širom svijeta u isto vrijeme i bez skupih i dugotrajnih preuzimanja - jedino što morate imati jesu pristup internetu i internet preglednik.

×

Travian: Kingdoms "za ponijeti"


Sa igrom Travian: Kingdoms Vaše iskustvo sa Travianom će se prenijeti na slijedeći nivo!
Bilo da koristite preglednik na računaru, tabletu na kauču ili ste u pokretu sa svojim pametnim telefonom, igra Travian: Kingdoms je dostupna bilo gdje kako biste mogli provjeriti svoju igru. Tokom ljeta pojaviće se i aplikacije za Android i iOS koje će biti dostupne u odgovarajućim trgovinama aplikacija.
Ipak, Vi i prije toga možete igrati na svom pametnom telefonu. Jednostavno pristupite stranici kingdoms.travian.com na pregledniku Vašeg pametnog telefona. Tada ćete vidjeti "laganu verziju" čija grafika ne sadrži zvona ili zviždaljke. Optimizirana je za brzi pristup u pokretu, a na njoj su dostupne sve važne funkcije.

Ova verzija za preglednik pametnog telefona nudi Vam:

 • Laganu verziju glavne igre kod koje su glavne funkcije igre dostupne lahko i jednostavno na mobilnim uređajima.
 • već spomenuta prelijepa grafika, optimizirana za brz i jednostavan pristup čak i bez brze broadband veze.
 • Inovativni način za pregled sa jasnim i razumljivim menijima.
 • Najbrži i najefektivniji način da upravljate svojim carstvom i održite svoje teme!
×

Impresije


Osobe odgovorne za ovu internet stranicu:

Travian Games GmbH
Wilhelm-Wagenfeld-Straße 22
80807 Minhen

Amtsgericht München, HRB 173511
Ust-IdNr. DE 246258085
CEO: Lars Janssen
Telefon: +49 89/32 49 15 93 8 (bez podrške za igre)
Faks:+49 89/32 49 15 97 3 (Podrška samo za Plus)

Podrška

Kontakt

Službenik za zaštitu mladih:

Pravni zastupnik: Dr. Andreas Lober
BEITEN BURKHARDT Rechtsanwaltsgesellschaft mbH
youthprotection@traviangames.com

Službenik za zaštitu podataka:

Robin Houben
privacy@traviangames.com

U zahtjevima za podršku uvijek navedite svoje korisničko ime + svijet igre.

Vlasnik svih prava na tekstove, grafiku i izvorne kodove je kompanija Travian Games GmbH.
Travian je registrovani zaštitni znak kompanije Travian Games GmbH.

×

Pravila igre


Pravila igre upotpunjavaju Opće uslove i odredbe. Takođe biste trebali konsultovati Opće uslove i odredbe, posebno Odjeljak §11, ukoliko je Vaš račun blokiran ili jednostavno da biste vidjeli šta jeste, a šta nije dozvoljeno.

Pokušaj da zaobiđete pravila igre tretiraće se kao prekršaj, te će tako biti i kažnjen. Podsticanje, manipuliranje, ohrabrivanje, pomoć ili udruživanje sa drugima kako biste prekršili bilo koje pravilo Traviana nije dozvoljeno. Sva pravila igre se i dalje primjenjuju na igrače koji žele obrisati svoj račun ili na one koji trenutno brišu svoj račun.

Definicije:

 • Avatar: Avatar Vas predstavlja u jednom od svjetova igre Travian: Kingdoms i povezan je sa Vašim računom.
 • Dual: Dual avatar je avatar koji upotrebljava više igrača kako bi se postiglo duže razdoblje neprekidne aktivnosti na mreži. Zajedno igraju i međusobno se dogovaraju o tome šta je potrebno učiniti za avatar. Dual avatar je koristan jer omogućava igračima da međusobno uravnoteže vlastite snage i slabosti, što rezultira ukupnom koristi za avatar u cjelini. Takođe, svi igrači koji se koriste avatarom imaju ista prava kao i vlasnik računa koji je povezan sa avatarom. To znači da mogu trošiti i Vaše zlato!
 • Sitter: Siter je igrač iz Vašeg okruženja, ili još bolje, iz Vašeg saveza, koji vam pomaže oko avatara. Ako je to moguće, trebali biste redovno komunicirati i uskladiti se da budete na mreži u različito vrijeme, kako biste osigurali da avatar bude što aktivniji. Takođe, prednost je ako svako od Vas ima drugačiji fokus (napad/odbrana).

§1. Račun i avatar

§1.1 Svaki igrač smije imati samo jedan račun. Naziv računa može se promijeniti samo u računu putem opcije uređivanja i može se promijeniti samo u jedan od naziva Vašeg avatara. Nije moguće promijeniti naziv avatara. Takođe, Travian tim za podršku u bilo kojem trenutku smije promijeniti naziv avatara ako taj naziv krši pravila.

§1.2 Vlasnik računa osoba je čija je adresa e-pošte povezana sa računom i koja je u potpunosti odgovorna za sve radnje tog računa ili avatara. Adresa e-pošte koja je upotrijebljena za registraciju računa mora biti pod isključivom ličnom kontrolom osobe koja je registrirala račun. Vlasnik adrese e-pošte pomoću koje je registriran račun smatra se vlasnikom računa, neovisno o ostalim dogovorima. Ako želite promijeniti adresu e-pošte povezanu sa ovim računom, to možete učiniti u Vašem računu - predvorju (http://lobby.travian.com/) putem opcije uređivanja. U slučaju opravdane sumnje, lovci na višestruke račune smiju zatražiti adresu e-pošte računa u svrhu provjere. Promjena adrese e-pošte računa u adresu e-pošte druge osobe smatra se prebacivanjem vlasništva računa na tu osobu. Prenos zlata na drugi račun (predvorje) nije moguć.

§1.3 Prosljeđivanje lozinke za račun nije dozvoljeno. Ako želite upotrebljavati dvostruki avatar, morate dodati račun svog duala svom avataru.

§1.4 Avatari koji su povezani putem funkcije sitera ne moraju imati istu lozinku. Računi ili avatari koji se upotrebljavaju sa istog računara takođe ne moraju imati istu lozinku. Travian Games ne odgovara vlasniku računa za štetu koju je avataru učinila osoba koja je dobila lozinku za račun. Osoblje kompanije Travian Games nikada Vas neće pitati za Vašu lozinku.

§1.5 Neaktivan avatar izbrisat će se najranije 7 dana nakon zadnje prijave.

§1.6 Upotreba naizmjeničnih adresa e-pošte nije dopuštena i može rezultirati trenutačnim brisanjem.

§2. Sitting i upotreba istog računara

§2.1 Svaki vlasnik računa može dodijeliti jednog ili više sitera koji mogu koristiti avatar dok je vlasnik računa odsutan. Siter mora koristiti avatar u najboljem interesu avatara. Zloupotreba ove funkcije može biti kažnjiva. Siteri avatara mogu se prijaviti u avatar pomoću podataka za prijavu sa vlastitog računa. Kompanija Travian Games ne odgovara za štetu koju prouzrokuje siter i ne pruža naknadu. Vlasnik računa u potpunosti je odgovoran za radnje sitera. Ako rezervni igrač prekrši opće odredbe i uslove kompanije Travian, mogu se kazniti i vlasnik računa/avatara, kao i njegov siter.

§2.2 Igrači koji dijele računar i žele se koristiti avatarom drugog igrača, mogu to učiniti pomoću funkcije sitera.

§3. Upotreba vanjskih aplikacija

Igra Travian: Kingdoms se mora igrati uz pomoć službene aplikacije Travian: Kingdoms ili uz pomoć nepromijenjenog, konvencionalnog preglednika. Podržani su preglednici Google Chrome, Safari, Firefox, Opera, Internet Explorer 10 i viši, osim alfa i beta verzija. Takođe, igra Travian: Kingdoms ne podržava mobilnu aplikaciju trećih strana.

Korištenje skripti, botova ili aplikacija za automatizirane aktivnosti nije dozvoljeno.

Korištenje proxy servera i sličnih alata za pristup igri nije zabranjeno, ali takođe nije ni podržano. Ako je pristup igri odbijen za proxy ili IP adresu sličnog alata, kompanija Travian Games neće otklanjati problem.

§4. Programske greške

Greške u igri se ne smiju upotrebljavati u korist avatara ili za ugrožavanje ostalih računa. Zloupotreba grešaka je kažnjiva. Igrači koji primijete greške moraju ih odmah prijaviti našoj podršci.

§5. Novac i valutne transakcije unutar igre

Prodaja i kupovina računa, jedinica sela, resursa, usluga ili bilo kojih drugih aspekata igre Travian: Kingdoms za stvarni novac nisu dopuštene. Prodaja računa igre Travian: Kingdoms ili indirektni prenos (čak i kao poklon) u kombinaciji sa aukcijskim stranicama ili drugim finansijskim prenosima nije dopušteno. Bilo kakav pokušaj manipulisanja ili zloupotrebe sistema aukcije ugrađene u igru Travian: Kingdoms kako bi se pokrenula valuta igre od jednog avatara do drugog, nije dopušten. Prenos zlata na drugi (predvorje) račun nije moguć.

§6. Bonton

Engleski je jedini službeno podržani jezik.

Igrači moraju uvijek komunicirati na pristojan način.

Neprikladne profile, nazive sela i imena junaka lovci na višestruke račune mogu urediti bez upozorenja. Savezi neprikladnih naziva i/ili sadržaja koji nije na jeziku domene u profilu, javnom forumu ili ostalim javnim mjestima mogu biti izbrisani čim budu primijećeni.

 • Sljedeće ponašanje je strogo zabranjeno: uvredljivo, klevetničko, seksističko, rasističko ponašanje ili vulgaran jezik; negativno ponašanje prema bilo kojoj religiji, rasi, naciji, spolu, starosnoj dobi ili seksualnoj orijentaciji; stvarne prijetnje po život, oponašanje osoblja igre Travian: Kingdoms ili službenog položaja unutar kompanije.
 • Igra treba biti oslobođena od politike stvarnog svijeta.
 • Zabranjeno je postavljanje i prikazivanje materijala koji nije za maloljetnike.
 • Poruke u sklopu igre mogu biti objavljene samo uz pristanak obje strane. Objavljivanje poruka ili e-pošte za ili od osoblja igre Travian: Kingdoms je zabranjeno, osim u slučaju datog eksplicitnog pristanka. Reklame bilo koje vrste nisu dopuštene.

§7. Kazne

U slučaju kršenja opštih uslova i odredbi, avatar će biti blokiran/suspendovan i to se može poništiti samo sa kaznom u skladu sa prekršajem koji se dogodio. Svi gubici koji se dogode tokom tog vremena, uključujući i plus račune i zlato neće biti zamijenjeni od strane osoblja igre Travian: Kingdoms.

Prema svakom se igraču postupa jednako, neovisno o njegovom statusu zlata. Nije dopušteno namjerno kršenje pravila regulacijskog sistema igre, mehanike igre ili bilo kojeg drugog pravila igre Travian: Kingdoms u vlastitu korist ili kako bi se drugima nanijela šteta.

Ban/suspenzija se samo mogu razmatrati zajedno sa lovcima na višestruke račune preko Centra za pomoć igre Travian: Kingdoms. Može se poslati e-pošta za menadžera zajednice ako je igrač nezadovoljan odlukom lovaca na višestruke račune. Blokade, obustave ili brisanja i njihove posljedice neće biti javno razmatrane. Bilo koja vrsta informacija po pitanju aktivnosti koje su poduzete protiv nekog avatara će biti date samo vlasniku računa. To znači da tim Travian: Kingdoms može odgovoriti samo na zahtjeve poslane preko Centra za pomoć igre Travian: Kingdoms direktno sa računa/avatara, ili zahtjeve poslane sa adrese e-pošte koja je registrovana na računu.

Višestruki računi na brzom serveru i/ili sa populacijom nižom od 100 mogu biti obrisani bez banovanja/upozorenja.

§8. Promjena pravila i klauzula o ispravci

TRAVIAN zadržava pravo promjene pravila u bilo kojem trenutku. Ako bi pojedine odredbe pravila trebale postati neefektivne ili nevažeće, to neće uticati na validnost preostalih odredbi. Menadžeri zajednice nastoje zamijeniti neefektivne odredbe sa novim odredbama što je moguće brže.


×
Odaberite svoje pleme

Gali

 • Veoma pogodno za početnike
 • Veoma snažna odbrana
 • Efikasna i brza konjica

Trgovci:

 • Brzina: velika
 • Kapacitet: srednji

Vojska:

 • Veoma brza
 • Srednja cijena
 • Trajanje obuke: srednje

Specijalne građevine:

 • Postavljač zamki: hvata neprijateljsku vojsku
 • Skrovište: dvostruko više resursa je sakriveno od napadača

Rimljani

 • Za iskusne stratege
 • Veoma snažna vojska
 • Duga i skupa obuka

Trgovci:

 • Brzina: srednja
 • Kapacitet: srednji

Vojska:

 • Skupa obuka
 • Jeftino održavanje
 • Trajanje obuke: dugo

Specijalne građevine:

 • Pojilo za konje: Smanjuje cijenu održavanja konjanika
 • Trgovački centar: Visoki trgovački bonus

Teutonci

 • Za aktivne igrače koji vole ratne igrice
 • Veoma snažan napad
 • Jeftina pješadija

Trgovci:

 • Brzina: spora
 • Kapacitet: visok

Vojska:

 • Jeftina obuka
 • Skupo održavanje
 • Trajanje obuke: kratko

Specijalne građevine:

 • Pivara: bonus na jačinu napada
 • Zemljani zid: skoro neuništiv
×

Unesite kod


Počnite igrati sada

Ukoliko ste primili kod, uskoro ćete imati priliku učestvovati u Zavorenoj Beti

×

Odabir svijeta za igru×

Login×

Login


Pop-up header
×